Nyheder

Den nye ferielov: Har du nok ferie til i år?

Overvejer du at bruge nogle ekstra feriedage i forbindelse med påsken – eller har du ferie, du skal have brændt af? Så kan det være en god ide at overføre ferien til næste ferieår. Den nye ferielov gør nemlig, at du kan komme til at mangle ferie i 2020.

Ferielov
I Danmark har vi været vant til at have forskudt ferie, hvor vi optjener ferie i kalenderåret (fra 1. januar til 31. december), som vi så først kan afholde fra 1. maj året efter. Med den nye ferielov bliver måden, vi optjener og afholder ferie på, ændret. Vi overgår nemlig til samtidighedsferie, som helt konkret betyder, at du kan afholde din ferie i takt med, at du optjener den. Med det nye feriesystem vil du, ligesom i dag, optjene fem ugers ferie pr. år (det svarer til 2,08 dag pr. måned og 25 dage i alt).

- Det kan måske virke som en stor mundfuld at finde rundt i den nye ferielov, men der er god grund til at interessere sig for reglerne. Planlægger du f.eks. at holde 3 ugers sommerferie og en uges efterårsferie i år, er der stor risiko for, at du ikke har optjent ferie nok til det”, lyder det fra Rikke Agervig Helles, der er advokat hos PRO.

God idé at overføre ferie
Den nye ferielov træder i kraft 1. september i år, men indtil da er vi i en såkaldt overgangsordning, og det er den, der kan få betydning for din ferie i år.

Grunden til at du har mindre ferie i 2020, er, at du i 2019 kun optjente ferie i 8 måneder frem til overgangsordningen trådte i kraft. Helt konkret har du optjent 16,64 feriedage til afholdelse fra 1. maj 2020 og frem til den 31. august 2020, og det rækker kun til godt tre ugers ferie. Derfor kommer advokat Rikke Agervig Helles med en opfordring:

- Overvejer du at holde fri i dagene op til påske, kan det være, at du skal tænke en ekstra gang over det. Ferieloven giver dig nemlig mulighed for at overføre ubrugt ferie til det meget korte ferieår i 2020. Du kan med andre ord aftale med din arbejdsgiver, at du overfører din resterende ferie og dermed får mulighed for fx at holde en lang sommerferie eller holde efterårsferie.

Du skal dog være opmærksom på, at ferieloven kun giver mulighed for at overføre ubrugt ferie udover 4 uger. Det er altså din femte ferieuge, du kan overføre helt eller delvist til brug i det nye ferieår efter 1. maj 2020.

Læs mere om reglerne for overførsel af ferie

Vær ekstra opmærksom på den nye ferielov, hvis du har haft begrænset tilknytning til arbejdsmarkedet i 2019. Det kan være, at du er nyuddannet eller kommer tilbage fra barsel eller ledighed. I disse situationer kan der gælde særregler for dig i forbindelse med overgangen til den nye ferielov. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, bør du kontakte os og få hjælp.

DEN 1. JANUAR 2019 BEGYNDTE OVERGANGSORDNINGEN TIL DET NYE FERIESYSTEM. OVERGANGSORDNINGEN INDEBÆRER:

  • I de første 8. måneder af 2019 opsparede du 16,64 dage til at holde ferie for fra 1. maj – 31. august, indtil den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020. De 16,64 dage rækker kun til godt tre ugers ferie.

  • Det kan være en god ide at gemme feriedage til sommeren 2020. Det vil sige overføre feriedage fra indeværende ferieår til det korte ferieår i 2020.

  • Du kommer til at have nogle opsparede feriemidler, der indefryses og udbetales, når du går på pension eller forlader arbejdsmarkedet. Midlerne forvaltes og administreres i en særlig fond "Lønmodtagernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler”.