Nyheder

Få en god start efter sommerferien

21. august 2019

Det er en god idé med en blød overgang fra ferie til hverdag, så du bevarer den energi, du forhåbentlig har opsparet i din ferie. Her er gode råd fra PRO's eksperter til at komme godt i gang igen efter sommerferien.

Brainstorm

Uanset om du er tilbage på jobbet sprængfyldt af ny energi eller at du føler, at du godt kunne have brugt en uges ekstra ferie, er det vigtigt, at du kommer stille og roligt i gang. I det lange løb vil det give dig mere energi og overskud.

Fem gode råd til en god start efter ferien:

 • Vær realistisk med, hvad du kan nå
  Lad være med at pukle igennem med ekstra lange dage for at komme i bund med opgaverne. Regn med, at det tager en uges tid at få overblik, indhente det forsømte og komme helt op i gear.
   
  Hvis du vikarierer for en kollega, skal du huske at sætte tid af til de ekstra opgaver, det giver.  
    
 • Skab dig et overblik

  Det kan være fristende at bure sig inde og få ekspederet bunken af opgaver, der har hobet sig op i løbet af ferien. Men sørg for at få forventningsafstemt med din nærmeste leder og få talt med dine kolleger på arbejdspladsen, så du bliver opdateret på, hvad der er sket af vigtige ting på arbejdet, og hvad der er i fokus lige nu. Det er med til at skabe det nødvendige overblik.
    

 • Få styr på din indbakke
  Bliv ikke overrasket eller overvældet over det utal af mails, der sikkert venter på dig efter din ferie. Nogle er hurtigt oversete, nogle er sikkert de nyhedsbreve, du ikke fik afmeldt inden sommerferien, og andre er opgaver, som kræver din fulde opmærksomhed.
    
  Skab dig en struktur, så du hurtigt kan lave en sortering af din indbakke og få et overblik.
          

 • Bevar energien

  Notér de arbejdsopgaver, der er kommet til hen over ferien, og lav en samlet to-do liste, som du kan prioritere sammen med din chef. Start med nogle nemme opgaver, så du kommer godt i gang og husk at krydse af på listen, når opgaven er udført. Det giver energi at se opgavelisten med krydser ud for 'well done'.
   
  Tænk på dine gode, positive og sjove ferieoplevelser, del dem med dine kolleger og nyd, at mange kommer glade og afslappede tilbage efter ferie med masser af god energi.
   

 • Vær på forkant
  Er der opgaver eller projekter, som du ved kommer til at kræve meget af dit fokus, så sørg for at afsætte tid i kalenderen til efterårets opgaver. På den måde styrer du langt hen ad vejen selv din tid – og det giver frihed og ro.
       

SE GUIDE OG GODE RÅD: Spot stress og genfind balancen

Kursus: Bliv Effektiv i hverdagen