Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Få overblik over dit netværk

24. august 2018

Vi taler meget om netværk, men har du fuldt overblik over dit? Og ved du, hvordan du bedst dyrker dit netværk? Få gode tips fra PRO’s karrierekonsulenter her.

Netværk

Er du på udkig efter nye jobmuligheder? Ved du, hvem i dit netværk, der kan hjælpe dig i retning af det job, den branche eller den virksomhed, du gerne vil tættere på? Hvis ikke skyldes det måske, at du ikke har et samlet overblik over dine kontakter, og hvor de befinder sig. Det er derfor en god idé at sætte alle dine kontakter lidt mere i system – få gode råd til at komme i gang her.

1. Start med at få et overblik over, hvem du kender   
Det er en god idé at gruppere dit netværk i forhold til, hvor i dit liv du er stødt på dem. Det kan være alt fra gamle skolekammerater og venner til tidligere kolleger.

For nogle kan det være lidt grænseoverskridende at tage kontakt til studiekammerater, man ikke har haft kontakt med i 20 år, men tænk over, hvordan du selv reagerer, hvis du pludselig får en invitation på LinkedIn eller Facebook fra en skolekammerat eller tidligere kollega. Hvis du bare somme tider bliver glad over, at nogen henvender sig uopfordret til dig, mon så ikke også, at det samme vil ske den anden vej?

2. Notér, hvor de enkelte er ansat og i hvilket job
Når du har et overblik over, hvem du kender – perifert eller godt – er næste trin at kortlægge, hvor de arbejder, med hvilken faglighed og hvilke ansvarsområder. På den måde kan du også få overblik over, hvad de kan bidrage med af viden og indsigt.

Navn + relation Stilling Firma Tlf. Mail Hvad kan X hjælpe med? Hvem kan X skabe kontakt til? Opfølgning
               
               
               
               
               

Hvis du er usikker på, hvor de enkelte er ansat og med hvilke titler, opgaver og ansvarsområder, så er LinkedIn et godt sted at starte.

3. Sådan kan du bruge dit netværk, hvis du er på jobjagt
Er du på udkig efter nye karrieremuligheder, er det rigtig godt at have et bredt netværk. Måske tænker du ”Jeg vil ikke ringe til alle, jeg kender, og spørge om ikke de har et job til mig”. Det er heller ikke meningen. Det er et svært spørgsmål at stille for de fleste, og det er heller ikke rart at skulle svare på, hvis man ikke kan imødekomme ønsket.

Netværkets primære værdi er, at det kan stille uvurderlig viden til rådighed og samtidig sikre, at du bliver set i kredse, du ellers ikke nødvendigvis færdes i.

Der er mange indgangsvinkler til at kontakte sit netværk – her får du nogle eksempler:
- Spørg ind til behovene i virksomheden og i branchen, personen arbejder i – hvad lægger man vægt på af kompetencer og erfaringer?

- Bed om feedback på dit CV i forhold til en konkret jobtype eller et konkret stillingsopslag. Målet er dels at få et par gode idéer til, hvad du især skal booste for at være interessant i en bestemt kontekst, men lige så meget at få mulighed for at præsentere dine faglige og personlige egenskaber og den værdi, du tilfører en virksomhed.

- Kan din netværksperson guide dig til, hvem du med fordel kunne kontakte for svar på et konkret spørgsmål?

- Kan din netværksperson bringe dit CV i spil i virksomheden eller anbefale dig i sit netværk?

Fortsæt selv listen, mulighederne er mangfoldige. Du kan finde flere gode råd til at arbejde med eksempelvis din LinkedIn-profil, dit CV og jobansøgninger her på PRO’s hjemmeside

 

Karriereudvikling

PRO rådgiver funktionærer

Video-Guide

Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback