Har du optjent nok feriedage til at holde efterårsferie?

Rigtig mange danskere får svært ved at undgå at gå i minus i ferieregnskabet, hvis de skal holde en uges efterårsferie her i 2020. Hvis du ikke har nok ferie, kan du lave en aftale med din chef om at holde ferie på forskud.

11. september 2020

Den nye ferielov

For et par uger siden overgik vi til den nye ferielov, og dermed startede også et nyt ferieregnskab. Og mange stiller sig selv det spørgsmål, om de har nok feriedage til at holde efterårsferie, da vi med den nye ferielov kun når at optjene godt to feriedage, før vi når oktober. 

Med den nye ferielov optjener du nemlig 2,08 feriedage per måned, og de feriedage du optjener i oktober måned, vil således først være til rådighed 1. november. 

”Det er en rigtig god ide at tjekke med din arbejdsgiver, hvor mange feriedage du har stående. Den ferie du ikke har fået brugt, er automatisk røget med over i det nye ferieår, så havde du lidt ekstra på kontoen, er der ingen problemer”, lyder det fra advokat i PRO Rikke Agervig Helles. 

Men selvom du ikke har ferie med fra det gamle ’miniferieår’, der løb fra maj til august 2020, er der stadig mulighed for, at du kan holde efterårsferie, pointerer Rikke Agervig Helles: 

”Man kan aftale med sin arbejdsgiver, at man kan holde ferie på forskud. Det betyder helt konkret, at du kan låne lidt ferie af din arbejdsgiver, som du først optjener senere. Det er ikke noget, du har krav på, men er en fælles løsning, du skal lande sammen med din arbejdsgiver.” 

Læs mere om at holde ferie på forskud og reglerne i den nye ferielov

Her kan du se, hvordan du optjener og afholder ferie med den nye ferielov: