Nyheder

Hvad gør du, hvis din arbejdsplads går konkurs?

29. april 2020

Coronakrisen raser fortsat, og mange virksomheder er udfordret på deres eksistens. Vi får flere henvendelser fra medlemmer af PRO, hvis arbejdsplads må dreje nøglen om, og vi har spurgt en af PROs jurister om hvad du skal gøre, hvis din arbejdsplads går konkurs.

Er din arbejdsplads gået konkurs?

Coronavirussen og den efterfølgende nedlukning af Danmark har betydet, at mange virksomheder oplever en nedsat omsætning, og flere virksomheder slet ingen. På trods af regeringens hjælpepakker er der stadigvæk virksomheder, der går konkurs, og vi oplever i Lederne/PRO et stigende antal henvendelser fra medlemmer, der kommer i klemme i den situation.

Vi har talt med Rikke Agervig Helles, teamchef og advokat i PRO, der fortæller hvordan du er stillet i tilfælde af, at din arbejdsgiver må dreje nøglen om:

”Det vigtigste for dig her-og-nu er selvfølgelig dit eget eksistensgrundlag: Din løn. Hvis din arbejdsgiver går konkurs og ikke er i stand til at udbetale din løn, har du som lønmodtager mulighed for at få hjælp fra Lønmodtagernes Garantifond, i daglig tale kaldet LG.”

Lønmodtagernes Garantifond(LG) er en social garantifond, der hjælper lønmodtagere, som på grund af arbejdsgiverens konkurs mangler at få udbetalt løn, feriegodtgørelse mv.

Gennem hele konkursforløbet hjælper vi dig som medlem af PRO med råd og vejledning, og vi kan også hjælpe med at udfylde blanketter og anmelde dit krav til LG.

Konkurs: Hvordan anmelder du dit krav til Lønmodtagernes Garantifond  

Seks anbefalinger til dig, hvis arbejdsgiver er gået konkurs
Hvis din arbejdsgiver går konkurs, så har vi samlet seks gode råd, der er vigtige at følge.

  1. Bliv ved med at møde på arbejde
  2. Læg ikke penge ud
  3. Skriv ikke under på hvad som helst
  4. Tjek din pensionsordning
  5. Vær opmærksom på frister
  6. Meld dig ledig på jobnet.dk

Rådene kan have betydning for både dit krav til Lønmodtagernes Garantifond, og dine rettigheder som garanteret i din kontrakt omkring opsigelsesvarsel, ferie og lignende.

Konkurs: Læs mere om de seks gode råd

PRO kan hjælpe med et rentefrit lån, hvis du mangler din indkomst grundet din arbejdsgivers konkurs
Hvis du mangler din normale indkomst og venter på en udbetaling fra Lønmodtagernes Garantifond(LG) og konkursboet, så har Lederne mulighed for at tilbyde dig et rentefrit lån i perioden, hvor LG behandler din sag. LG har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på cirka syv uger.

Konkurs: Lån penge gennem PRO