Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Nye dagpengeregler fra 1. juli 2017

26. juni 2017

Fra den 1. juli i år gælder der nye regler på dagpengeområdet. Det betyder blandt andet ændringer i forhold til, hvordan du optjener ret til dagpenge, og det bliver mere fleksibelt for ledige at forlænge deres dagpengeperiode. Her kan du læse mere om de nye regler.

De nye regler er en del af en større reform på dagpengeområdet. De første ændringer trådte allerede i kraft den 2. januar i år, og anden del af reformen bliver så implementeret nu.
 
Nyt indkomstkrav

Hvis du bliver ledig fra og med den 1. juli 2017, skal du opfylde et indkomstkrav for at få ret til dagpenge. Det betyder, at du skal have tjent 223.428 kroner inden for de seneste tre år for at opfylde indkomstkravet og derved få ret til dagpenge.

Læs mere om indkomstkravet
Genoptjening af retten til dagpenge
Du kan fremadrettet genoptjene retten til dagpenge enten på baggrund af 1.924 timers arbejde, eller ved at du har tjent 223.428 kroner.

Læs mere om genoptjening af dagpengeretten

Ny beregning af sats
Hvis du bliver ledig fra og med den 1. juli 2017, skal din dagpengesats beregnes ud fra de 12 måneder, hvor du har tjent mest, inden for de seneste 24 måneder.

Læs mere om beregning af sats
Dagpengeperioden og forlængelse af den
Dagpengeperioden er fortsat på 2 år inden for 3 år, men den opgøres i 3.848 timer inden for 36 måneder.

Når dagpengeperioden udløber – enten fordi du som ledig har brugt de 3.848 timer, eller fordi din referenceperiode på 36 måneder er udløbet – har man mulighed for at forlænge perioden med op til et år, hvis man har arbejde undervejs i ledighedsperioden. Det er muligt at ”veksle” hver arbejdstime til to timers dagpengeret.

Læs om forlængelse af dagpengeperioden
Som noget nyt kan du som ledig følge med i dit forbrug af dagpenge ved at gå ind på Min Side på Jobnet.dk og se den nye "Dagpengetæller". Vi forventer, at dine oplysninger på Jobnet.dk er tilgængelige fra midten af august.

Se mere på Jobnet.dk 

Lønsikring_forside
Kunne du bruge siden? Nej Ja

Fortæl os din mening
Vi har brug for dit input, så vi hele tiden kan gøre siden bedre for dig.

Spørgsmål besvares dog ikke.
Kontakt os

Send

Tak for din feedback