Seriøs jobsøgning nytter også i tiden under corona

Coronakrisen har medført nedskæringer, konkurser og mere end 220.000 er blevet sendt hjem på lønkompensationsordningen. Det kan også ses i antallet af nye ledige medlemmer hos PRO, men selvom der er færre opslåede job, så er der stadig ledige, der finder nyt job. Læs her hvad vi kan gøre for dig, der er ledig og medlem af PRO.

Ledig under corona? Sådan kan vi hjælpe dig med at finde et nyt job
Arbejdsmarkedet ser væsentligt anderledes ud end det gjorde for bare et halvt år siden. Siden har coronakrisen og den medfølgende nedlukning af Danmark betydet, at virksomheder landet over er udfordret på deres eksistensgrundlag. På trods af flere hjælpepakker har flere oplevet at miste deres job, men vi ser også, at vi fortsat har ledige medlemmer, der finder et arbejde:

”På en normal måned finder omkring 500 af vores ledige medlemmer i A-kassen LH et arbejde. I denne tid er det selvfølgelig mindre, men på trods af usikkerheden i samfundet, så har mere end 200 af vores ledige medlemmer fundet et nyt arbejde under nedlukningen”, fortæller Birgitte Holst Pedersen, Job & Karrierechef i PRO og A-kassen LH.

Flere af de almindelige regler, der skal følges som ledig, har været suspenderet på grund af coronakrisen, men i forbindelse med genåbningen er også beskæftigelsesindsatsen ved at blive normaliseret igen. Vi opdaterer løbende vores spørgsmål og svar-side: 

Coronavirus: Information til dig, der er ledig, om dine rettigheder

Vi oplever, at medlemmer, der går seriøst og aktivt til værks i deres jobsøgning, fortsat oplever en god respons, og det er også den gruppe, der får et nyt job i denne tid.

Hvad kan vi hjælpe med?

mandlig leder

Videoerne henvender sig til dig, der ønsker at blive inspireret og motiveret til at skrive bedre og mere målrettede ansøgninger, hvor du konkret matcher jobopslagets faglige og personlige krav. 

To medarbejdere i dialog med hinanden over en tablet

Videoerne henvender sig til dig, der ønsker at få opdateret din viden om CV, indhold og opbygning og forskellige modeller - Brutto CV, kronologiske CV, kompetence CV og "one pager". 

Kvinder taler i telefon.

Videoerne henvender sig til dig, der gerne vil være skarpere på at ringe til en virksomhed på en opslået stilling, og få mere at vide om stillingen, så du bedre kan vurdere om stillingen er noget for dig, og i givet fald være i stand til at skrive en mere målrettet ansøgning. 

To medarbejdere i dialog med hinanden over en tablet

Som medlem af Pro kan du booke en personlig samtale med en af vores erfarne karriererådgivere. Samtalen kan dreje sig om alt, der vedrører vejen til dit næste job.